14. ledna 2012

ubrus pro rychlé batole

Známe to všechny - sotva se potomek  začne hýbat, začne také zkoumat  a strhávat všechno kolem sebe. Předměty v domácnosti se postupně stěhují výš a výš, zásuvky dostanou záslepky, skříňky všechny možné pojistky (které dítě stejně brzo otevře) a ubrus se neodvážíte vytáhnout ani na vánoce.


starý stolek bez ubrusu vypadá hrozně
Jenže my jsme majiteli konferenčního stolku už letitého stáří a věk se na něm velmi podepsal. Bez ubrusu je to prostě ostuda. Ubrusů jsem měla dost, ale nějak to s rychlým batoletem nešlo dohromady. Už před pár lety jsem si šila kompletek  do obýváku/ložnice. Přehoz asi 220x220, k tomu 10 polštářků a hlavně ubrus. Takový jednoduchý (a notně křivý) patchwork. Ale co, je to moje a mně se to líbí. Přehoz používám na sedačku, polštářků není nikdy dost, ale co věci na stole s tím vlajícím a velmi lákavým ubrusem. 


guma je kolem dokola



Sotva se Žížalák začal stavět, bylo jasné, že všechno co nevidět letí dolů. Takže jsem vymyslela variantu - dát do ubrusu gumu a prostě ho na stolek natáhnout tak, že ho nestrhne. Není to asi nic převratného, ale na druhou stranu, je to velmi jednoduché a funkční.  Doporučuju. Jen si při šití dejte pozor na rohy, musí být udělané tak, aby vznikl tunýlek a gumička šla všemi čtyřmi protáhnout. Gumičku utahujte až na stole, pak bude ubrus hodně napjatý a ni šikovné dětské ručičky ho nesundají.




a ještě vánoční verze

1 komentář:

  1. Tak to je dobrý nápad, vědět to tak o pár let dřív :D My jsme tiše trpěli bez ubrusu. Normálně to zas tak nevadilo ale na Vánoce a svátky když je malý rozjařený, tak ho nešlo uhlídat. No co si budeme povídat - vařit, uklízet a ještě hlídat malého neposedu ve Vánočním shonu není zrovna relaxační činnost :D Péťa

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.