12. července 2012

plenková

Při pohledu na nové úplety jsem opět neodolala, naše obnošené plenky už si našly nové majitelky a já šiju nové. A každou jinou a jen nevím, která je krásnější. Každopádně mám střiženo ještě na další kousky...


Střih je znova upravený, zkrácené uši, jinak patentky a jinak bříško. A musím přiznat, že se mi fakt tahle várka povedla. Je to kombinace (většinou) elastických úpletů, českého bambusového flísu a aksamitu.
Pokud chcete novou verzi střihu, napište mi mail, bohužel už je zveřejňovat nebudu (po předchozích špatných zkušenostech)







 nářaďová  - látka z farbenmix http://en.dawanda.com/
 želvičková - látka z http://www.myllymuksut.com
 žabičková tyrkysová - látka od Mráze http://www.dumlatek.cz/
 žabičková hnědá - látka od Mráze http://www.dumlatek.cz/
 houbičková - látka od Mráze (ale rychle se zapírá) http://www.dumlatek.cz/
 hrošíková - látka z Da Wandy, ale má i http://www.myllymuksut.com
 pejsková - látka z  http://www.gabinka.cz/ . Jednolíc velmi špatné kvality. Pejsci se mi moc líbí, ale látka je mizerná, po dvou vypráních chlupatí a žmolkuje a hrozně se tahá. Takže nedoporučuju ke koupi ani látku ani výrobky z ní




a ještě k dotazům ohledně elastických úpletů na plíny. Mi drží dobře. Nejstarší plínku z tohoto materiálu mám od loňského léta a nepozoruju nějaké změny v materiálu. Na druhou stranu neperu na 60 často(tak 3x do měsíce), a peru jen na 40. Naopak mi tenhle materiál přijde daleko lepší než materiály, kteří někteří na plenky používají. Díky elasticitě se plenka krásně přizpůsobí. Vhodný (i když méně tahací) je oboulící a jednolící úplet, i když u jednolícu je často problém s kvalitou a trvanlivostí. Velice rychle se vytahá. A výplněk a flanel, které jsou také na plenkách vidět, ty už nikdy, plenka se srazí, zmenší a ztuhne jako prkno.

5 komentářů:

  1. Nádhernééé plínečky. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte ještě nějakou k prodeji a za jakou cenu?? Díky Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, já si plínky šiju pro sebe a občas prodávám použité.... Na víc šití nemám moc kapacitu... a navíc plíny na šití zas tak zábavné nejsou a ráda to střídám s dalšími věcmi. Ale jestli by vám nevadily použité, pošlete mi mail, můžu napsat, až zase budu něco prodávat ze starých.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobře, pošlu vám na sebe kontakt. Použité plenky mi vůbec nevadí, naopak :-) lépe sají i sedí, opravdu jsou krásné. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. a vylepšený postup máte někde uvedený (střih)? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nový střih jsem neskenovala a po předchozích (bohužel špatných) zkušenostech ho můžu zaslat na přání mailem. Ale nevím, kdy se k tomu skenování dostanu.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.