18. ledna 2017

Tři děti??? Pár postřehů ze života


Rozbilo se vám auto?  3 autosedačky se nikomu z příbuzných, kteří by byli ochotni vám auto půjčit, do auta nevejdou. A když se vejdou, už se tam nevejdete vy...

Jeden záchod? Máte velký problém. Dva jsou lepší, ale ráno rozhodně toužíte po třech.

Jedna hračka nikdy nestačí. Nestačí ani 3 stejné... stejně je jedna vždycky lepší.

Pračka na 9 kg prádla je malá. A 9 kg prádla z pračky už se nevejde do normální sušičky (kterou jsme měli dřív než tu velkou pračku....) a když se vejde, suší se hrozně dlouho.

Rodinné vstupné je v 90% procentech pro rodiny, které mají jen dvě děti. Za třetí připlácíte.

Pokoj v hotelu? Dvě postýlky se vejdou málokde. A 5 postelí, pokud nechcete pro úplné prcky palandy, se taky moc nevyskytují. Navíc ceny za rodinná apartmá občas šplhají do astronomických výšek.

Dovolená v zahraničí? Dvě děti na zájezd zdarma ještě seženete, ale tři....

Potřebujete vzít děti na přechodu za ruku? Tři nepoberete. A když se chytnete za ruce všichni, tvoříte takovou řadu, že se po chodníku na šířku prochází velmi obtížně.

Každé z dětí zásadně prchá jiným směrem. Současně. Totéž platí u využití kol, koloběžek a odrážedel.

Ať objednáte v restauraci cokoliv, vždycky chtějí to, co má ten druhý. A buď vám sní úplně všechno a na vás nic nezbude a nebo do toho dloubnout a zbudou vám 3 porce.

V průběhu několika let se živíte pouze zbytky, které děti nedojí.

Do manželské postele se třemi dětmi  vejdete velmi obtížně. A když už se tam vejdete, rozhodně se nevyspíte.

Vyhrává to dítě, které je v daný okamžik nejvíc nesnesitelné.

Všechny děti se chtějí tulit současně.

Na hřišti jsou vždy jen dvě houpačky.

I když máte děti různého věku, spoustu věcí po sobě dědit nemůžou. Buď mají stejnou velikost najednou a nebo vám zimní bunda vyjde na léto. To samé boty. A to nemluvím o tom, že růžovou bundu vám kluk nosit nebude.

Romantický víkend ve dvou? Tři děti najednou nikdo nepohlídá. Na večer možná ještě babička přijde pohlídat a uspat, ale víkend už je nad její síly.

NIKDY nekupujte dětem úplně stejné ponožky v různých velikostech. Už to nedáte dohromady. Naopak rukavice je žádoucí koupit všechny stejné. Pak máte šanci, že aspoň jeden pár bude kompletní.


Jeden přivolá výtah, druhý zmáčkne tlačítko patra a třetí řve

Hračky vždycky rozházel ten druhý.

Čokoláda je vždycky moje.

Kdo koho pokousal poznáte podle velikosti otisků zubů.

11 komentářů:

  1. tak tohle mě hrozně rozesmálo.. mám jednoho chlapečka :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Super:-)))) Nechám přečíst kolegyňce, má taky tři děti:-) Předpokládám, že bude jen souhlasně pokyvovat hlavou:_))))

    OdpovědětVymazat
  3. Vyborne jsem se pobavila! :)) Nejvice me rozesmal vytah. A chapu, ze ty dve houpacky na hristi, to je fakt blby :/

    OdpovědětVymazat
  4. Vtipné, moc jsem se pobavila, i když je mi jasné, že je to trochu černý humor a vám je kolikrát spíš do pláče. Přeji silné nerv do budoucna.

    OdpovědětVymazat
  5. Super asi tak nejak:-D.....mam 4letou a 2 leta dvojcata. Same holky a mame to napodobne;-).....jen jsem na ne sama o to je to vyzivnejsi:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Jo! Některé body zatím nemáme vyzkoušené (holky 4 roky, 2,5 roku, 8 měsíců.... takže třeba ty dvě houpačky zatím nevadí), ale jinak všechno sedí :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem zatím začátečník (mám kluky 5,4roky a dceru 1 mesic), ale už teď některá omezení tří dětí vnímám: ) hlavně to auto a hlídání. Jo a oblečení, protože kluci jsou oba narození na přelomu dubna a května, takže sem teď musela dokupovat vše pro zimní miminko. Jednu věc ale zatím neřešim. Mladší syn je hrozná opicka, takže vždy běží za bráchou: )

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je fakt dobre napsane :-) ja uatim nemuzu posoudit, protoze dva velci a jedno male je super. Hukot to byl se dvema malymi. Ja si naopak premyslim jake to je asi se 4 detma. Potrebovala bych jeste jednoho chlapecka pro Marecka do party. Áe jiste je ze 4 deti uz nam nikdo nepohlida :-) a auta mame pro jistotu obe uz velke. Jen ten dum na 4 deti uz neni nafukovaci.

    OdpovědětVymazat
  9. Super :-D :-D :-D! Ještě bych přidala jeden postřeh... 3 děti je blbý počet, vždycky jsou 2 proti jednomu... a tak různě se to střídá :-D. Dobře, né vždycky, ale často. To si vždycky říkám, že ještě jedno dítě by se nám tu hodilo :-D...

    OdpovědětVymazat
  10. Ohledne tech vikendu, doporucuji rodinne zajezdy, napr. my jezdime pres https://www.animod.cz/wellness-pro-rodiny/ , vetsinou jsou deti zdarma a jeste je tam moznost nekdy i castecneho hlidani, tak je to super ;)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.