11. ledna 2017

Maska na karneval snadno a rychle

Prostě večer za vámi přijde dítě, že má zítra karneval. Eventuelně na to zapomenete a nebo prostě jen nechcete dát hříšné peníze za masku. 
Tady přináším několik variant, jak levně pořídit masky s jedním základem. A taky trochou izoplepy či jiného materiálu doma.

základem je černé triko a černé legíny. To mít v šatníku asi neuškodí.

Maska 1 - Batman 
kromě černých legín a trika potřebujete ještě další kus černé látky, ze kterého ustříhnete plášť. Zapíná se na patentku, ale určitě by stačil uzel či zavírací špendlík. K tomu pásek - já šila ze žlutého popruhu. A logo batmana? Žlutá izolepa. Vezmete průhlednou folii na papíry, na ní nalepíte několik vrstev žluté folie. Namalujete logo, vystřihnete i s folií a opatrně přelepíte na tričko.






Maska 2 Myška Minnie
Kromě černých legín a trika potřebujete také sukýnku. V růžové barvě bude mít doma asi každá slečna. A ouška. Ke koupi třeba v galanteriích, či jen nalepíte papír na čelenku, kterou máte doma.
 
Maska 3
Myšák Mickey.
červené trenýrky možná taky máte někde ve skříni. A místo knoflíků (tyhle jsou látkové na patentek) třeba kousek bílé papírové lepenky




Maska 4
a co takhle ninja. Šátek kolem hlavy, nějaké ty zbraně...
Maska 5 Potápěč
Celý návod najdete v mém starším článku
Stejně by šel udělat i kosmonaut
























Maska 6
tentokrát bez fotky. Na jednobarevné oblečení - bílé či černé - jen udělejte z lepenky  šišaté puntíky černé či bílé a namalujte na obličej psí čumáček. Dalmatín jak vyšitý. Na puntíky se hodí samolepicí tapety, kancelářské bílé štítky a pod.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.