3. srpna 2013

Vylepšuju kočárek...

Na dvojčata jsme pořídili super kočár Easywalker. Ale přeci jen má několik blech...
Korbičky se nám začaly hrozně špinit a hlavně žmolkovat. To ušmudlání chápu, starší na ně furt šmatá špinavýma rukama, ale ty žmolky jsou záhadou. Bylo jich spousta ještě před praním a to se mimča ani moc nemelou. 
Každopádně vylepšení č. 1 - nové potahy korbiček a nová prostěradla

Vylepšení č. 2 - potah na madlo. Kočárek má pěnové madlo. Kromě toho, že je mi na dotyk nepříjemné, hrozně saje veškerou nečistotu. A na moje nemocné a věčně umaštěné ruce to není dobrá kombinace. Tak jsem si udělala taková svinítka - pruh látky na suchý zip, vypolstrovaný, který se ovine kolem madla a dá se vyprat. Bylo neuvěřitelné, že během dvou dnů byl úplně špinavý. A představa, že je to všechno v té pěně...
Vylepšení č.3 - taška. Moje velká nákupní taška, jen má o dost delší uši a hlavně po stranách poutka a super háčky  se suchým zipem, která se dají přidělat na madlo. Fotonávod na ně v dalším článku. 
  

10 komentářů:

  1. Když někdo umí, tak je to radost se podívat:-) A miminka budou spokojeně vrnět blahem v novém:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow - paráda. A ta krásná látka v korbičkách. Šikulka. A-lexa

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu se zeptat, jak máte ušité prostěradlo? A potah korbičky je jen látka nebo máte vystuženo vatelínem? Vlizelínem?
    Jinak nádhera ...
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taková trošku potěmkinova vesnice. Na korbičky je jen látka jako "přehoz" přes původní polstrování. Ani jsem tam nedělala žádní zapínání, je to jen zahrnuté. Nechtělo se mi s tím na tu chvilku dělat....
      Prostěradla jsou dělané jako povlak na polštář, tj. pytel s dírou. Opět jen zahrnuto bez zapínání.

      Původní prostěradla i vložka korbičky jsou nové, zcela funkční, jen se mi nelíbily, tak jsem to udělala jen takhle. Mít starší kočárek, tak asi šiju celé i s výztuhama.

      Vymazat
    2. Jasný, díky.

      Vymazat
  4. Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat jakou jste použila látku na to madlo? Děkuji Tereza
    P.S. Máte opravdu nádherné a inspirující stránky! Děkuji Vám za ně :) !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to obyčejná bavlna a mezi ní je daná jako další vrstva deka irma z Ikei. Dá se nahradit čímkoliv - vatelín a pod. A kousek suchého zipu. Na golfkách jsme na madle měla jen jednu vrstvu látky a tohle je rozhodně lepší. Navíc také "saje".
      Jen mi to létě dost vyšisovalo, taky už je to řádně umatlané od mastných rukou od mastičky. Takže doporučuju látku, na které to nebude vidět. Hlavně ty fleky... A já to udělala moc krátké, ne na celou gumu, ale jen rovně na madlo. Špatně. Už jsme si tu gumu trhla, jak jsme sundavala tašku. Grrr. Takže až se k tomu dostanu (a hlavně se dostanu do flex-texu pro látky na vložku do sporťáku), tak bude další verze.

      Vymazat
    2. Moc děkuji za radu. Už mám tu pěnu taky úplně šílenou :)

      Vymazat
  5. Dobrý den :-) moc pěkné stránky, koukám a jen a jen a jen žasnu!!! Vnitřek kočárku jsem si už raky dělala nové i dokonce jsem nově obšila stříšku, jen to bylo opravdu pracné a skoro čtyři dny práce. Znovu bych chtěla udělat novou stříšku, ale už se mi nechce to celé šicí šílenství opakovat znovu :-( nemáte nějaký nápad jak se poprat s obnovením stříšky na kočárku???
    Děkuji za odpověď případně nápad,stránky a nápady máte úžasné, hodně nápadů a jejich realizace přeje Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko děkuju. Měla bych jedno "nešicí" řešení. Ale pozor, není pratelné. Přilepit novou vrstvu ke stávající oboustrannou lepicí páskou, resp. existuje i speciální páska šicí http://www.youtube.com/watch?v=HF8LG5Q6Av8 koupíte na http://www.farbenmix.de/shop/Besonderes/Stylefix-50-m::10528.html ale záleží na konkrétním kusu, rozhodně to pomůže i u šití, když se vám nechce špendlit a nebo to tam nejde.

      Vymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.