1. července 2013

Nouzové nosítko

Takové bolavé bříško dovede miminka potrápit. A nám nezbývá než nosit, houpat, nosit...

Šátek jsem se nikdy vázat nenaučila, ale už u Žížaláka k nám dokolovalo docela šikovné nosítko Amazonas. Dva pruhy látky křížem přes sebe. Na dlouhé nošení to není a už vůbec ne na větší děti (to máme Beco ), ale na miminka na nošení v kolíbce velmi praktické. Jenže dvě děti a jedno nosítko je problém. Obzvlášť, když ho potřebujete teď hned. Pohrávala jsem si s myšlenkou nějaké ušít, prostě vzít pevnou látku.... ale máma to vymyslela. Prostě jsme ustříhly dvě stará trička těsně pod rukávy a dva pruhy a nosítko byly hotové.






a tohle je originál. Podstatně líp drží i se dá velikostně upravovat.
A jak na to? 
potřebujete dvě pevná trička, mikiny... prostě něco, co vydrží zátěž a nebude se moc vytahovat. Originální nosítko je z úpletu, ale pruží ne do strany, ale zezhora dolů. To se u trika nepovede, takže počítejte s tím, že se tahat bude, ale nějaký čas jako nouzovka vydrží. A zúžit se dá vždycky
Trička budete potřebovat zhruba těchto rozměrů:
pro nosítko na postavu vel. 40 zhruba šířka 60 cm, výška (ustříhnout pod rukávy) cca 40 cm
vel. 50 šířka 70, výška 46

takže jen stříhněte spodek trička, máte dva kruhy látky a je hotovo. Oblečte křížem přes sebe a můžete nosit mimčo v kolíbce.  A jakmile se vytahá, zužujte.

Určitě to není na dlouhé nošení, spíš na doma, když nutně potřebujete volné ruce na 10 minut a nebo sedíte a jen třesete.  

 Tak to snad někomu pomůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.