28. července 2013

miminkovská propínací trička vel 62/68 - střih a fotonávod

Miminkovská propínací trička jsem si hrozně oblíbila. Jsou slabší než mikinky a dobře se oblékají. Takže jich máme asi 10. Střih jsem vychytávala podle jednoho staršího trika a vznikl jako z nouze ctnost, když jsem byla asi měsíc bez rovnostehu jen s overlockem.

Prosím návody a střihy používejte jen pro svou potřebu a nekomerční využití.



K ušití budete potřebovat:
úplet, např. finerib, bambus... tyhle malé velikost střihnete celkem ze zbytků. Výška 25 -30 cm
patent nebo proužek fineribu na olemování, šířka 4 cm, délka na celou šířku látky, tj. 140cm
2 páry baby druků nebo jiných patentků
něco na ozdobu - aplikace, nažehlovačky a pod.

1. Stáhněte si střih, heslo susu
2. vystřihněte všechny části střihu - záda, přední díl širší, přední díl užší, 2x rukáv, malý kousek  do boku na patetek, proužek na lemování cca 4x140 cm, malý čtvereček na podložení patentky na rameni

pokud chcete lemovat jiným způsobem než je v návodu (tj, že proužek kolem dokola přišijete jen na OL a tím přidáte cca 2 cm do šířky), přidejte o to víc k jednotlivým dílům střihu!!!!!




3. sešijte ramena - záda a oba předky
4. přišijte rukávy k ramenu
5. připravte si proužek do boku, kam budete cvakat patentku. Sešijte ho a otočte a připravte na všití. Pravidelně na to zapomínám, tak na fotce už všitý.

6. sešijte rukávy a boky trička (začínám na konci rukávu).

7. Připravte si lemovací proužek 4x cca 140 cm. Ale pokaždé je potřeba trošku jiná délka. Při lemování nenatahujte!!!!! Začněte na zádech, na začátku nechte volný ocásek na sešití s koncem a začištění.  Obšijte celé tričko kolem dokola.


8. začistěte ocásky. Sešijte k sobě a pak celé přišijte k tričku


9. Na rukávy zbylo kousek proužku. Buď je můžete začistit takhle a nebo klasicky ohnout a obšít.
Proužek sešijte na krátké straně, pak přehněte napůl a vložte do rukávu a přišijte.




10. Tričko s obšitím kolem dokola a začištěním rukávů. Celý proužek ještě jednou obšijte na rovnostehu, aby šev hezky přiléhal k tričku


11. Nacvakejte patentky. Cvakejte minimálně na 2 vrtsvy látky. Tj, do proužku, proužku v boku. Patentek na rameni je nutné podložit ještě čtverečkem látky!!!! Jinak se bude vytrhávat.



12. Přidejte nějakou ozdůbku, třeba nažehlovačku od www.bibu.cz a je hotovo

5 komentářů:

  1. V nejbližší době se chystám na ušití triček, děkuji moc za střih a fotonávod.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, máte perfektní stránky!!! Jste opravdu moc šikovná!! Šila jsem podle tohoto střihu vnoučkovi (zatím je v bříšku) tričko a myslím, že je super. Dcera chce i látkovat, tak ještě koukám na vaše střihy a spoustu informací k látkovkám. Líbí se mě, že vše máte z vlastní zkušenosti. Děkuji Jana H.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tríga jsem si ušila včera, šlo to jak po másle a jsou úžasný! Moc díky za inspiraci a střih a vůbec celý tenhle blog je super! JanaK

    OdpovědětVymazat
  4. Taková trička jsem měla na děti a byla skvělá! Máte prosím ještě někde k dispozici střih? Zjistila jsem, že se miminkovské oblečky budou znovu hodit :)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.