5. prosince 2012

Vláčková softka

Asi zatím to nejlepší, co se mi povedlo ušít. Střih jsem ladila už na mochomůrkové mikině a kapucu 2x přešívala...  a vláček byl jasný. Žížalák vláčky miluje a první co řekne, když vstane, je vlak a koleje... a jde stavět vláčkodráhu.

Takže softshelová bunda s kapucou, kšiltíkem, nepromokavým zipem a dalšími vychytávkami a hlavně vláčkem a závorama. Volně inspirováno střihem Bandito.










 Koleje jsou z reflexní pásky, stejně jako obláčky


 Závory se dají otvírat, jsou na patentek. Je to nejoblíbenější část naší vláčkodráhy, hned, jak to viděl, tak hlásil cink cink a otevřít, zavřít...
Kromě toho když jsou závory zavřené, tak se nemůže do kapsy, musí se otevřít.


Zezadu je malý vagonek na uhlí a ještě další dva vagony pro cestující. Původně jich mělo být víc, ale nevešly se. A aby to nebylo takové nudné, tak vlak jede po mostu a vše je doplněno dalšími reflexními prvky - sluníčkem a houbičkama.




A ještě detaily ušití - krytka u krku u nepromokavého zipu, kapuca s kšiltíkem a stažením do gumy (tu jsem musela udělat 2x, první byla moc malá) a futrem z úpletu, rukáv s nápletem a pak stahování spodní části bundy na brzdičky.


7 komentářů:

  1. Wow, je fakt suprácká! Takhle složitou věc jsem snad v životě nešila! Myslím, že přesně takovou bundičku malí klučíci ocení.

    OdpovědětVymazat
  2. Alco, tak tohle je narez.. Chocholouska na tebe! :-D Je to nadhera!!!

    OdpovědětVymazat
  3. To je super!!! Bětka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ta je fantastická :-) Leňouš

    OdpovědětVymazat
  5. Skvela práce, teda kam se hrabe moje bunda se sovickou:)))To jste si makla.Indybuk

    OdpovědětVymazat
  6. It's a good idea to make Reflective tape with fashion clothing, it will be safer at night.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.