9. října 2012

uzená povidla


no trošku nestandartní článeček, ale troška speciální fotodokumentace speciálně pro Caramillu, které uzená marmeláda moc chutná. Ideální k masu i sušenkám.

Jedná se produkt v kvalitě bio a ve velmi ekologické úpravě (bo naše švetsky, třešně... nikdo nikdy nehnojil, maximálně kravky na pastvinách) a i na výrobu marmelády není použito nic jiného než čisté ovoce (no občas nějaký ten červík) a na vaření jen dřevo...

nasbíráte trochu švestek, třešní, prostě čehokoliv... stačí takové kolečko

pozvete sousedy, aby vám pomohli s vypeckováním...

zatopíte pod starým sudem, který má nožičky a dáte na něj speciálně upravený litonový wok (kazan)

a pak už jen topíte, mícháte a a mícháte. A když vám upadne komínek tak jako nám, tak se ta uzená chuť přenese do všeho, co na tom vaříte. Dáte do sklenic a je hotovo. Ale upřímně, ten komínek musíme zprovoznit, já z toho uzeného ovoce zas tak odvařená nejsem....



1 komentář:

  1. Týý jo, to je bezva reportáž z vaření povidel.... a chlapi uzené rádi:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.