3. června 2017

Lipno - Recenze Stezka v korunách stromů a Království lesa

Kdo je na Lipně a nenavštíví tyto atrakce, jako by tam ani nebyl...

A musím říct, že by byla velká škoda se tam nevypravit.

Naše děti byly unešené z lišáka Foxíka, místního maskota, který jim to pěkně zpestřil...


Ale začnu od začátku. Stezka v korunách stromů a i Království lesa  jsou na kopci nad Lipnem nad Vltavou. Takže máte několik variant, jak se k nim dostat. První je samozřejmě pěšky do kopce. Vzhledem k tomu, že si Myška ráno ulomila kotník a nevěděli jsme, jak moc simuluje a jestli jí opravdu něco je, tuto variantu jsme zavrhli. Sápat se do kopce můžete buď přímo od vody a nebo popojet autem kus nahoru a pak dojít necelý kilometr z parkoviště.
Varianta dvě je sedačková lanovka (což jsme si s našimi neposedy opravdu netroufli) a nebo stezkabus, který jezdí každou hodinu. V sezóně asi i častěji...

Vstupenky se dají koupit už dole u lanovky, odkud také odjíždí Stezkabus. V tento okamžik je dobré si rozmyslet, jestli chcete do lesa i na stezku (doporučuju) a zakoupit hromadné vstupné a zároveň vytasit svou Lipno card (většina ubytovatelů jí půjčuje) a získat slevu 20% (neplatí v červenci a srpnu :-(. Ovšem i tak se nám celý výlet poněkud prodražil. Stezkabus tam i zpět, vstup na stezku a do království i se slevou pro dva dospělé a 3 děti 1500,- a nějaké drobné...  Ale stojí to za to! Je dobré také v coopu u lanovky doplnit zásoby pití...

Stezka korunami stromů je vlastně pomalu stoupající cesta až nad vrcholky stromů. Stoupání je příjemné, cestu si můžete zpestřit i různými úkoly překážkami. Děti to moc bavilo.











Nahoře vás čeká krásný výhled. Jen se to trošku hýbe a Myšce se to vůbec nelíbilo a bála se. Klukům to zas nevadilo vůbec.


    
Cestu dolů si můžete zpříjemnit za 50,- jízdou po tobogánu. Vhodné i pro dospělé, jezdí se ve speciálních pytlích. Ale vstupenku si musíte koupit hned u vchodu. Já jsem to nezkoušela, ale Žížalák byl nadšený. a zatímco on a tatínek byli dole hned, my se s dvojčaty vraceli stejnou cestou zpátky a trvalo to poněkud déle. Takže pokud chce dítko jet, někdo musí s ním...

Každopádně zážitek super.

Plynule jsme se přesunuli o cca 300 m jen kousek z kopce ke Království lesa. Je to zábavní park pro děti něco jako naše oblíbené Mirákulum.

Jedná se v podstatě o velké dětské hřiště s množstvím dřevěných staveb a projezaček, domečků, lanovek...Je to moc hezky udělané.




samozřejmě nechybí ani zázemí - záchody, bufet. Ceny opět s vysokohorskou přirážkou. Nabídka klasická - párek v rohlíku, hranolky, ale i ty kapří... nic zdravého ale neočekávejte. 

S kočárkem asi budete mít problém všude projet, ale cestičky jsou a dá se to. 

A naše oblíbené trampolíny. Tyhle velké byly dvě. Bohužel ani jedna není ve stínu a děti se z nich nedaly dostat. A spálily si čumáky.  Přestože je celé hřiště v lese a moc hezky to tam voní, stejně jsem měla pocit, že stínu je tam málo.  Ale já před sluníčkem prchám a tohle byl opravdu velmi horký den.



 Tuhle velkou prolejzačku jsem ještě nikde neviděla, ale dětem se moc líbila a mě to přišel dobrý nápad.


Celkově jsem byla nadšená, koncept lesního hřiště je moc povedený. Je vidět, že se bude rozšiřovat a to je dobře. Takhle by to bylo trochu omezené. Také jsme byli v okamžiku začátku sezony a lidí bylo málo. Celé je to koncpipované na podstatně větší davy lidí, takže prostor je i na sezení i hraní.

Tak neváhejte a vyražte...

a o Lipně si můžete přečíst zde 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.