20. února 2017

Ubytování s dětmi - Dům Alois Černý Důl

Opět po roce jsme vyrazili na hory. V Praze sněhu moc není a ani to nebylo na bobování, navíc vypukly jarní prázdniny a tak jsem využila dobrých referencí od kamarádek a jeli jsme do Černého dolu.

Dům Alois vlastní rodina Kafkových a zařídili ho stytem malých bytečků. My jsme poněkud větší rodina a tak jsem si objednali příjemné ubytování se dvěma ložnicemi a obývákem s kuchyňským koutem.




Dům je přímo v Černém dole, pěšky dostupná sjezdovka je asi 10 minul, okolo pošta, obchod, restaurace. Ke sjezdovce jezdí i ski bus. Některé linky jezdí i po celém skiareálu Černá hora - Pec.
Parkování je pod střechou, což v přívalech sněhu docela oceňujeme.

Pokoje jsou prostorné, zařízené prakticky a vkusně, zařízení je v dobrém stavu. Postele i povlečení příjemné, nic není poškozeného. Dokonce dám dali i přistýlku pro třetího potomka mezi dvě postele, aby nikdo nemusel spát na rozkládacím kanapi a obývák byl použitelný i večer. Což velmi oceňuju.






Koupelna je taky hezky zařízená, velká, dobře se tam pohybuje i s dětmi, které přeci jen musíte ještě umýt, pomoct se zubama....















Kuchyňka je dobře vybavená. Lednička, vařič na dvě plotýnky a v podstatě komplet nádobí, jaké jsme potřebovali, v relativně dostačujícím množství. Rozhodně ale přibalte ostrý nůž, utěrku a podobně. Také komplet potraviny - a to i včetně oleje, soli, kafe... prostě věcí, které třeba normálně nevozíte....
A co s sebou ještě? Určitě si vezměte náhradní toaletní papír, pytle na odpadky, ručníky na venkovní koupání v sudu (ideální je ovšem župan, plavky a crocsy)

U majitelů si můžete na ráno objednat čerstvé pečivo, je k dispozici lednička s nápoji jako limonády a pivo a na konci pobytu je zaplatíte.

Velká společenská místnost s kanapíčky je příjemná a stejně tak jsme ocenili velkou hernu.








Zahrada je taky velká a plná různých prolejzaček, lezecké stěny. Je tam i ohniště, v létě bazén, koupací sud.



My máme před pokojem terásku se židličkama a stolkem a hned předtím hřišťátko pro děti, momentálně teda pouze obří hromadu sněhu...

Samozřejmostí je televize a funkční wifina - rychlá a bez výpadku.

Ubytování je bez jídla. To znamená, že si buď můžete vařit a nebo jste odkázáni na okolní stravovací zařízení.
My jsme to řešili tak půl na půl.

Takže recenze restaurací po okolí:
Restaurace Tibor


je hned nad Aloisem. Vyhlášená restaurace prý nejlepší v Černém dolu. Zařízená příjemně, u některých stolečků bedna s hračkama,  personál milý. Já jídlo hodnotím jako lepší průměr, ale že bych byla v nějaké extázi, o tom se mluvit nedá. Ceny relativně vysoké, ale na druhou stranu na kvalitních surovinách tam nešetří. Zaměřiují se na masa - různé stejky a variace. Snaží se vařit moderně, hezké i na talíři, ale někde by to chtělo trochu dochutit Masa jsou dobrá, obědové menu jsme taky měli celkem chutné. Ale pizza byla tragédie a dětská menu v obvyklém složení smažené cosi (dinosauři, nugetky...) s hranolkama asi no coment.

Restaurace Pošta na náměstí

Pro mne kvalitou jídel v podstatě srovnatelná s Tiborem. Ale zaměřují se na klasickou českou kuchyni guláš, svíčková. Meníčko dost chudé, ale na druhou stranu vývar dobrý, svíčková také. Řízek a hranolky opět no comment. Ale 160 za řízek či svíčkovou mi přišlo docela dost.
Na zabití byla ovšem obsluha a také vybavení bylo poněkud socialistické-

Skibar Šmejdíř

přímo u spodní části vleků na sjezdovce. Příjemně zařízené, v patře s dětským koutkem a venku s předzahrádkou. Jídlo i pití je nutné si objednat u baru a pak si ho odnést. Kromě obědové špičky mezi 12-14 je to tam celkem příjemné prostředí. Tedy až na záchody, kam se musí venkem a to teda není nic moc... Nápoje dobré, dortíky taky. Ale co se týká obědů, za mě špatně. Jídla stojí řádově kolem 100,- Na výběr byla sekaná s kaší (přesolená), halušky (rozvařené, nedochucené bláto), ovocný knedlík (ten jsem nechutnala ale chlap se netvářil) a obligátní řízek a hranolky. A možná ještě něco dalšího, co jsme nechutnali... Takže celkově  nic moc a v obědové špičce a vřavě, kdy na vaše místo čekají další upocení a z bund a oteplovaček polovysvlečení rodiče a děti... no nic moc.

Bistro u Švandů

V první řadě levné. Polévka 25,- (všude jinde 45,-) hlavní jídlo do cca 80,- ale i levnější. Kromě obligátního řízku s hranolkama (75,-) měli ještě br. knedlíky se zelím a uzeným, výpečky s knedlíkem a sladké knedlíky.  Stoly s lavicema a jídelní místností se prochází do obchodu. Jídlo průměrné až podprůmerné, ale na druhou stranu jedlé. Obsluha ne moc ochotná a příjemná.  Ale jídlo bylo rychle.

No na konce jsem si nechala to nejlepší. Ve Svobodě nad Úpou najdete R Burger.  Recenzi této naprosto dokonalé restaurace najdete v samostatném článku, ale každopádně vozí jídlo i do Černého dolu (při nákupu nad 500 zdarma) a až se vám znechutí místní kuchyně, tohle vám spraví chuť o 200%. Doporučuju!!!!





1 komentář:

  1. Alčo, díky za tip na ten r burger, ten určitě vyzkoušíme! Kuna

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.