5. ledna 2013

Továrna na hračky Detoa

Továrna na dřevěné hračky Detoa http://www.detoa.cz/  se nachází v Jiřetíně pod Bukovou v Jizerských horách. A tam se narodil krteček...
Továrna pořádá exkurze a my i náš 2 letý Žížaláček jsme byli uchváceni. Prohlídka trvala necelou hodinu a i on si to moc užil. Je moc zajímavé vidět vznikat hračky od kusu dřeva až po hotový produkt. Zejména jak se frézují, malují, skládají... Náš prcek nechtěl odejít od vitríny s krtkem a taky se mu moc líbilo, jak se malují. No a to nemluvím o místnosti, kde se hračky kompletují.

A prodejna je kapitola sama pro sebe. Nakoupili jsme toho moc. Kromě krtka, magnetek a dalšího také měli pytlíčky s různými zbytky z výroby - korálky, kostičky a další součástky hraček a zvířátek na další tvoření. 

Takže moc doporučujeme. A pokud se vám zadaří  návštěva v okamžiku, kdy se nevyrábí (jako nám mezi vánočními svátky), je to o to lepší, protože tam není takový hluk a prach.  

3 komentáře:

  1. Ano je to nádhera....můj syn tam byl se školkou, máme to tu za rohem.A ještě před 4mi lety to bylo teprv nakupováníčko.Před vánoci asi 2 měsíce otevírali pro veřejnost 2x do týdne podnikovu prodejnu.to ještě nebylo jako ted.Ceny úplně směšné...vědět že budu mít za pár let ještě dceru tak se zahltím nábytečkem a vším možným.Hold doba jde dopředu a já trošku lituji,že jsem nemyslela na zadní kolečka a nenakoupila do zásoby.Ale i tak toho máme doma mooooc:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné věcičky. Krtky máme doma. Dřevěné hračky miluju.

    OdpovědětVymazat
  3. Náš malý dostal od nich na vánoce auto, kde zatlouká a šroubuje a opravdu jsme nadšení

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.