17. září 2012

Penzion na Vysočině Hartmanice

Strávili jsme pár dní v penzionku pro děti  na Vysočině v Harmanicích http://navysocine.penzion.com/ a tak mne napadlo napsat pár postřehů. Moc fotek nemám, tak kukněte na jejich stránky. Doporučuju.


Pokud máte zkušenosti s podobným zařízením, napište mi na něj recenzi, ráda zveřejním. Tipů na výlet či ubytování s dětmi není nikdy dost.


Především - penzionek je určený pro rodiny s malými dětmi. A to je super, protože je tam i spousta aktivit k jejich zabavení a také pomůcek, které nemusíte složitě shánět (dětské židličky a pod.). Hlavně pro rodiny s miminkem a starším dítětem (předškolákem nebo max. na prvním stupni) je to super. Ale u školních dětí... no už moc nevím, co by tam dělali...


ubytování:

Penzion má 18 pokojů různé velikosti a dostupnosti (v patře pod). Pokoje jsou umístěné po všech budovách a přístavbách asi bývalého statku, takže občas přebíháte venkem.  V létě to není problém, ale v zimě už asi ano.
Pokoje jsou s příslušenstvím, čisté, upravené, dostatečně velké. S majitelem byla dobrá domluva, dal nám větší, když měl volno. Také akce tři noci za cenu dvou potěšila. Ale i tak je cena příjemná kolem 440,-/os/noc
K dispozici je na chodbě vždy pro pár pokojů lednička, rychlovarná konvice a občas i mikrovlnka. 
V vesničce je klid a okolo moc pěkná příroda.
Wifi je k dispozici, ale jen v jídelně, jinde není signál a bohužel z většiny pokojů už tam nedosáhne chůvička....


vybavení:

především vnitřní  bazén se slanou vodou (úžasné), velká herna s vyhřívanou podlahou (ještě lepší), dva venkovní bazény, velká zahrada a venkovní hřišťata na volejbal a další. V zahradě jsou asi 2 houpačky a na dvoře houpací koně. Je tady také pískoviště a spousta místa na příjemné posezení i u grilování.
V celém areálu najdete spoustu dřevěných soch a plastik, které tomu dávají pěkný ráz, dvorek je laděn do středověkého hradu. Bohužel některé z soch už poznamenal zub času a je to na nich vidět...


stravování:

k dispozici je snídaně, oběd, večeře, dle přání. Snídaně byly super, obědy a večeře už za tu cenu zas tak ne, ale jídlo bylo vhodné i pro děti, pro nás lehce bez chuti a také nebylo na výběr, vařilo se jen jedno jídlo. Nicméně i jídlo musím hodnotit pozitivně. A u každého stolu je dostatek dětských židliček. Pokud jste si chtěli ohřát vlastní jídlo, byla k dispozici varná konev, mikrovlnka a lednička. Také moc chválím.



co mi vadilo:

Co jsou bohužel velmi postrádala ( a to je snad jediná výtka k celému pobytu), byl nedostatek herních prvků. Na zahradě mi chyběly klouzačky, prolézačky, trampolína a vůbec to, co najdete dneska už na každém druhém hřišti. Dvě staré houpačky to opravdu nezachránily. V pískovišti už moc písku nebylo, ale zase před koncem sezóny to chápu. Houpací koně už také byly lehce rozpadlí, ale na druhou stranu to nebylo nebezpečné.
Herna - no to byl asi největší kámen úrazu. Byla to krásná velká místnost, koberec a pod ním podlahové topení. Úžasné. Jenže k hraní tam byla jen hromada plyšáků a pár dalších hraček většinou ve značném stadiu rozkladu. Navíc by hračkám neuškodila pračka a také trochu opláchnout.  Také mi chyběly hračky jako kuchyňka, dílnička, velké balony, vláčky, kostky..... prostě všechno. Další problém bylo drobný věci po herně jako korálky, kousky tyček a jiných ostrých předmětů. Naštěstí toho nebylo moc. Takže doporučuju s sebou vzít vlastní hračky jako duplo, kostky, vláčkodráhu, knížky, míče a vůbec všechno možné. To samé platí o hračkách do bazénu - není tam nic, takže berte s sebou kruhy, míče, destičky...




1 komentář:

  1. Minulý rok jsme byli v Krkonoších, v Peci p.Sn, jmenovalo se to Jindřichův dům myslím. Jeli jsme s roční dcerkou a i když to byla chalupa se spoustou schodů a hernou až úúúplně nahoře, bylo to fajn. Spousta hraček, gumový koníci, panenky, kuchyňka, balony no všechno, venku průlezka, klouzačka a písek, jídlo stejné, jak píšete Vy:-) Ale není to jen pro rodiny s dětmi, což se projevilo hned první noc-byl tam školní výlet a hlučeli do tří, nikdo, kromě mě, je nešel tišit:-) Jo a je to tedy spíš pro akční turisty nebo motorizovanou jednotku - z Pece je to šílený krpál, ale jinak je okolí pěkné, mají dobré pivo a hernu i pro dospělé (fotbálek a kulečník) hned vedle video místnosti.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.