24. ledna 2018

Domeček pro panenky 1. díl - domeček

Myška pomalu dorůstá do věku, kdy si hraje s panenka. Ale přiznejme, spíš je to hračka pro nás maminky.

A tak jsem se rozhodla jí vyrobit domeček i s příslušenstvím.

Takže díl první DOMEK

















No domek. Prostě jsem odmítla kupovat cokoliv nového a rozhodla se vyrobit domek z toho, co máme doma. Můj zrak padl na starou knihovničku.
Následovalo oblepení celé plochy balicím papírem s motivem motýlků. Trochu oříškem bylo lepidlo. Nakonec se ukázalo jako nejlepší lepidlo v tyčince.

Nyní měli v Lidlu samolepicí textilní tapety v malých roličkách k polepení nábytku, takže určitě ještě časem dolepím různou tapetu do jednotlivých pokojíků. Zatím si to tak trochu "sedá" a co mi v první okamžik přišlo jako nejjednoduší, tak to už se mi teď zas tak moc nelíbí a udělala bych to jinak... Tohle je jedna z věcí - víc oddělit jednotlivé místnosti alespoň opticky. Přepážky se mi tam moc dělat nechce. Ale možná na ně taky dojde časem.

 Pak přišla na řadu podlaha - v tomto případě tvrdé barevné papíry.

A dolů na přišel opět balicí papír, ten jsem na zkoušku lepila herkulesem a nebyl to dobrý nápad. Papír se moc nacucal a velmi se trhal a vlnil.
 Proti tomu podlaha z špachtlí do krku mi přišla jako dobrý nápad. Ale taky příště bez toho herukulesu, vlnilo se to.


No a nahoru ještě přišla nalepovací lampička, aby bylo v domku světlo. 







1 komentář:

  1. Taky tenhle rok u nás v obýváku vyrostl domeček z korpusu z Ikey:). S tekutým herkulesem podobná zkušenost. A taky jsem pořídila ty tapety z lídlu. 3 roličky a nebyl to dobrý nápad - jsou textilní takže povrch příjemný i ten vzor ale při manipulaci se natahují i šikmo a hodně lepí, takže se musí nalepit na první dobrou, takže to chce alespoň ještě jedny ruce. A jsou částečně průhledné. Nakonec to dopadlo tak, že jsem kus vyhodila (protože se mi slepily k sobě), další kus odlepila a taky vyhodila (po nalepení byly puntíky šejdrem, jak se mi to natahovalo a byl vidět za tím podklad a zbytek nalepila oboustranou lepící páskou - ale bez odlepení z tapetového podkladu... Doporučuju v papírnictví sehnat klasické samolepící tapety. Třeba u nás mají dost velký výběr i z povrchů, co nejsou úplně lesklé. Nebo i klasické tapety asi budou lepší.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.