28. ledna 2017

Hrajeme divadlo

Tohle papírové divadlo z www.hrajeme-divadlo.cz mi leželo v šuplíku už několik let nerozstříhané, jen v archu, jak jsme ho dostali. Myšička má moc ráda divadýlka ve školce a taky ráda hraje, tak jsem jedno odpoledne sedla a začala vystřihovat.


Na doporučení jsem divadlo i postavičky rovnou podlepovala kartonem. Jako ideální se ukázal karton od pizzy, protože je pevný a tenký.
Poctivě jsem podlepila i celou konstrukci a ukázalo se to jako velká nutnost. Stejně jako v tomto případě sešívačka a kolíčky.










A jak vlastně divadlo vypadá?
Papírová bedýnka, která má přední kulisu, "dřevěnou" podlahu a zadní stranu s motivem chaloupek a hradu.




Na bocích a podlaze jsou papírové držáčky, do kterých se strkají kulisy (ale že by moc držely, to teda neee). Místo bočních papírků u zadní kulisy rozhodně doporučuju kolíčky










Celá zadní stěna má výměnné kulisy, celkem 5. Ale dneska při psaní článku jsem zjistila, že se dají dokoupit další kulisy i postavičky, něco je dokonce ke stažení zdarma, tak asi ještě něco postahuju... a dokoupím rozšíření.





I boční a středové  kulisy jsou fajn. Těch bych ocenila o hodně víc a hlavně i nějaké na pravou stranu divadla, kromě perníkové chaloupky jsou všechny doleva.
 Postavičky jsou rozmanité. A v podstatě určují, co hrát. Možná mi už jedna chybí, pak jsem našla ještě myslivce v pokojíku... Každopádně pohádky se nabízí - naše oblíbená je teď O Perníkové chaloupce. Pak taky Červené Karkulce. Ale zase jsem se dívala na to rozšíření na webu a našla jsem i scénáře k dalším pohádkám.

Postavičky jsou opět podlepené kartonem, v zadní části jsem nedala špejle, které by se okamžitě polámaly, ale lékařské špachtle (velký balík koupíte docela levně v lékárně a určitě využijete i na další projekty)


No a tady ukázka z našich her




Tak hezké hraní
                               Sufi

2 komentáře:

  1. Moc krásné:-) A kdybyste měli v blízkosti knihařství, mívají skvělé kartony různé tloušťky za super ceny. Já si jich pár koupila, že zkusím v zimě lepit krabičky a potahovat je látkou, ale ještě jsem se k tomu vůůůůbec nedostala:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, k tomu šití s koženkou. Na Fleru se odkazy dávat nesmí, tak píšu sem:-) Na FB máme s Luckou skupinu ( šijeme s Ajkou a Luckou), je tam v souborech podrobný návod na crossby kabelku i s tím, jak šít koženkový popruh. Ale má 7MB a to mi poštou na Fleru neproleze. Kromě toho jsou v souborech i praktické rady pro šití s koženkou. Můžeš se do skupiny přidat a stáhnout si, co potřebuješ:-) Tady je odkaz - https://www.facebook.com/groups/1613590045629733/ Ajka

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.