25. ledna 2013

kapsář za postel - vroom

Jedna z věcí, která mi opět dala zabrat. Kapsář jsem vymýšlela dlouho, Žížalák má rád vlaky, ale zároveň v celém pokojíku vládne látka s autíčky a letadly vroom... tak vnikl kompromis. Vlak, který veze na vagonkách auta a vrtulník...


Kapsář je kolem celé postýlky a je v něm všitý 1 cm molitan, aby to hřálo. Vatelín mi na nejstudenější zeď v bytě přišel málo. Ale to prošívání skrz bylo hrozné, jednak se to nevešlo pod rameno stroje a hlavně je molitan prošitý nejen kolem dokola, ale jsou prošité i všechny kapsy, aby se molitan v pračce nehrnul. 


i připevnění kapsáře bylo docela složité. Teda ne technicky, ale vymyslet to. Většinou se kapsáře připevňují na tyč jen poutky. Má to několik nevýhod - především když dáte něco do kapes, tak se kapsář stáhne doprostřed a nedrží tvar. A pak o tu tyč se dá docela dobře bouchnut. Další variantou bylo kapsář přišroubovat pod lištu do zdi. To by sice šlo, ale zas je problém kapsář sundavat a prát.
Takže vzniklo řešení něco mezi. Na zdi jsou přišroubované lišty, na nic nalepený suchý zip háčky (aby při sundavání sucháče nešla v budoucnu dolů i omítka...) a na celé straně kapsáře je kolem dokola našitá měkká část suchého zipu. Zip je nejen na celé horní straně, ale i na krajích a v rohu. Zip na liště ale budu muset kromě lepicího suchého zipu připevnit i steplerem, sešívačkou na čalounění.

2 komentáře:

  1. Moc povedené....máte můj obdiv s prošíváním molitanu...mám ten nejtlustší vatelín a vůbec se mi do toho nechce to došívat...mám pro dcerku rozdělaný kapsář a tohle je poslední kapka na dodělání...způsob uchycení jsem u syna také dlouho řešila aby se to nehrnulo...nakonec to skončilo na liště a po stranách se to trošku hrne...ale být to na mně tak to mám kolem dokola na liště....sice horší manipulace s praním ale drželo by to...jenže to bylo dočasné řešení v hracím koutku v pokojíku...ted putuje kapsář za postel kde má být a na místo autíčkového přijde holčičí:-))))něco pro mého muže nemá rád škatulta škatulata...a to ještě netuší co dalšího na něj chystám:-)))
    Příjemné zařizování:-))

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.