24. srpna 2012

Bekovka podle Kuny

Od Kuny mi přišel návod na bekovku, která se jí moc povedla.  Tak ho po dohodě zveřejňuji a dávám k dispozici i ostatním. Kuno děkuju.


Střih je včetně přídavků na švy, počítala jsem s cca 6mm (podle nastavení na OL). Horní část jsem šila na OL a pak prošila na stroji, kšilt a pásek jen na stroji, protože švy jsou skryté. Střih si stáhněte zde, heslo susu


1. obě strany kšiltu podžehlit vlizelínem nebo jinou oblíbenou výztuhou
2. u obou pruhu sežehlit cca 0,5 cm dovnitř (zahnout), jde to i bez toho, ale hodně to ulehčí práci a když už máte tu žehličku venku... :)



3. po rubu sešít obě části kšiltu (kulatou část), otočit a prošít cca 0,5cm od okraje
4. kšilt všít doprostřed mezi dva pruhy, pokračovat v šití a pruhy po jedné straně sešít až dozadu a volné konce sešít k sobě, abyste dostaly jeden pruh. Šijete ten šev, co je na spodní části toho pásku, co je okolo hlavičky. Vzadu většinou odšiju tak 1-1,5cm, radši ty pruhy stříhám delší, než je potřeba. Popřípadě nechte to sešití až nakonec, kdybyste musely ustřihnout víc. Dozadu pak přijde ještě gumička, takže nechte zatím pásek trochu volnější.

5. sešít horní části čepičky k sobě na OL, já pak ještě prošívám zkrz, ale není to nutné.

6. poměřit hotovou horní část a pásek s kšiltem, tak horní část by měla vyjít trošku širší. Ojedu její okraj na OL a přitom trochu řasím (dif. na 1,5), pak to pro můj obvod jakž takž sedí.

7. přišiju k sobě po rubu horní vnější část pásku a horní část čepičky.




















8. všiju do pásku gumičku, na každé straně kousek za uchem, dávám to od oka.
9. nakonec přišiju vnitřní horní část pásku tak, že to zároveň celé prošiju zvenku. Tady se právě hodí to podžehlení, líp to sedí. A je dobré si to nastehovat, vzhledem k potřebnému množství špendlíků to zabere cca o jednu minutu víc a výsledek nesrovnatelný.



1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.