29. října 2017

Farmapark Soběhrdy - recenze

Sice už začíná být chladno, ale Soběhrdy mají otevřeno o víkendech dál a navíc na Slevomatu  můžete koupit teď voucher s platností až do června 2018, tak malá recenze už teď.


My tam byli už v září. Bylo ošklivo a zima. Ale i tak to bylo fajn.

Farmapark Soběhrdy je velká plocha na kraji vesnice Soběhrdy, kde najdete velké pastviny se zvířaty, stáje, různé venkovní aktivity pro děti ve formě hřišť a trampolín a také zázemí pro případ špatného počasí. Celý areál je nově vybudovaný a je vidět, že za hodně moc peněz. Kvalitní vybavení, zařízení i herní prvky...









Tak začnu tím, co mne nepříjemně překvapilo. Především příjezd. Prostě přes D1, takže poněkud o nervy.... V podstatě je to z Prahy blízko, ale protáhne se to.
Druhou věcí, která mne nepříjemně překvapila, bylo to, že to bylo v prudkém kopci. Nahoru dolů..Něco jako když se sápete v pražské ZOO do prudkého kopce. Nic na kočár i když cestičky jsou hezky upravené. A ten s dvojčaty bych tam opravdu tlačit nechtěla....



Nicméně musím hned na začátku ocenit velké parkovací prostory a i celý systém vstupu. Vše bez problémů. Kromě vstupu si také zakoupíte pásek na ruku a můžete pod dohledem ošetřovatele krmit zvířata bez omezení (podle časového rozvrhu na mapce) a také si zakoupíte kartu s body, na kterou budete utrácet za občerstvení a další... Jediný problém je, že jakmile utratíte víc, než máte dobito, musíte si jí opět dobít na pokladně. Nicméně o peníze nepřijdete a zbytek vám vrátí při odchodu z areálu.
Celý systém farmy stojí na tom, že zvířata si sami děti mohou nakrmit. Zvířata jsou nejen venku, ale menší z nich najdete také pod střechou a krmíte je v závětří a bez deště i když je venku ošklivo. 



Velkou výhodou je mnoho hracích ploch pro děti.


Oblíbené trampolíny

A vodní hrátky. Takže milý rodičové, určitě v létě plavky a rozhodě i náhradní oblečení. My to netušili a ocenila bych nejen ponožky, ale i druhé boty. A to už vodní atrakce v provozu nebyly a stačilo se jen zouvat na trampolínu.




Samozřejmě jsou tu i výběhy pro zvířata.




Při návštěvě celého farmaparku berte velký ohled na počasí. Za deště se není moc kde schovat - sice někam doběhnete po areálu, ale při drobnějším vytrvalejším dešti to není nic moc.
To samé také platí za ostrého slunce. Většina plochy je otevřená a bez stínu kromě části úplně dole u potoka. Takže čepice, klobouky s sebou stejně tak jako opalovací krém.

A to nejlepší na konec. Obří herna. Majitelé přemýšleli a herna je opravdu prostorná a děti se zabaví minimálně na hodinu, spíš mnohem déle. Nicméně i herna má svá omezení. Není možné tam nosit nádobí ze sousední restaurace a bohužel není ani možné si u pultu v herně objednat kávu v hrnečku. Vše máte na plastových táccích, s plastovými příbory a kelímky.  Sice tohle opatření chápu, ale příjemné to nebylo.


V přilehlé restauraci (spíš samoobslužné jídelně) byl výběr jídel celkem dostačující. Obligátní řízek, ale také guláš a masové kuličky. Plus nějaká polévka. Jídlo bylo celkem chutné. Kromě této restaurace v areálu ještě funguje přes léto gril a palačinkárna, ale to už bylo zavřené.

Takže na závěr shrnutí.
Určitě pěkný výlet. Zvířata a i pěkná hřišťátka. Děti se zabaví, ale samozřejmě je to příjemnější, pokud je venku hezky. Pokud chcete využít voucher ze Slevomatu, cena je docela příznivá.

Nicméně příště jedem radši do Mirákula.... letos jsme tam byli 2x a jejich vodní hrátky jsou nepřekonatelné


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.