21. února 2016

Trocha systému

No, přiznejme si to. Nejsem zrovna člověk moc pořádný, ale na druhou stranu mám ráda systém. Vlastním pěknou řádku různých bedýnek, krabiček, šuplíčků a košíčků a snažím se to nějak udržovat v pořádku. Jak víme, dá to hodně práce i nám dospělým a s malými záškodníky tato činnost postupuje do vyššího levelu a zvládnou ho jen ti nejlepší. 
Tak tady je aspoň trochu mé snahy.

JAK NA HRAČKY

musím říct, že bedýnky a skříňky z ikei jsou velký pomocník
K tomu lepenka a fixa a je to. Nutno ovšem podotkout, že nálepky tam vydržely přesně půl hodiny, než je Koblížek "uklidil" a já to znovu přelepovala izolepou. Samozřejmě by to šlo nakreslit fixou přímo na bedýnky, ale zas se mi je nechtělo pomalovat.
Prošla jsem s dětmi veškeré bedýnky, ukázala obrázky a ptala se "a co je tohle" a "kam patří tohle" a kupodivu věděly. Bohužel praxe z dlouhodobého hlediska trochu pokulhává. Největší kazič mého systému je tatínek, který prosazuje heslo "co je v bedně je uklizené" a klidně mi smíchá lego s vláčkodráhou. 



OBLEČENÍ
Tak tenhle systém není z mé hlavy. Vymyslela ho "uklízecí guru" Marie Kondo a na její videa se můžete podívat zde
Já jsem si z toho vzala hlavně organizaci do šuplíků na výšku. Trika jsou pak přehlednější a vejde se jich víc. A na drobnější prádlo jsem pořídila tyto rozřazovače k ikei Trochu se sice při používání ohybají, ale fungují dobře.
Že bych v tom měla dokonalý pořádek a vše pečlivě srovnané, to ne, ale i po delší době se mi podařilo systém zachovat a co je hlavní, děti to zvládají taky a vytáhnou si JEDNO konkrétní tričko a zbytek zůstane uklizený. A ne jako v komínkách, kdy vyházely na zem všechno...

3 komentáře:

  1. Taky máme na hračky bedýnky z Ikey, úplně stejně popsané názvem a obrázkem a taky jsme nalepovací štítky museli ještě přelepit izolepou, protože nedržely :-)) Máme k bedýnkám i víka a musím říct, že spíš překáží, bez vík se snáz a rychleji uklízí....

    OdpovědětVymazat
  2. My teda šuplíky na oblečení nemáme, což je asi chyba. Máme starou skříň z mých single days z podnájmu. Ale na spodní prádlo a ponožky má každé dítě svůj šuplík, také s tím organizérem a musím říct, že super. Já si ty organizéry pořídila pro sebe na Aliexpressu a nemůžu si je vynachválit. Jinak úklid hraček u nás no comment. Náš tatínek má podobné smýšlení :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že všichni tatínci to vidí stejně :) Náš tatínek, když už jde uklidit tak taky naskládá všechny hračky do první bedny kterou vidí.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.