5. září 2015

Houbový park Roseč

Tak na houbové skřítky v Houbovém parku  jsme byli opravdu natěšení.


Reklama velká a vhodné pro děti, tak jsme jeli.
První, co nás zarazilo, byla cena. 300,- (nebo 350,-?) za vstup na dva dospělé a jedno dítě (dvojčata naštěstí ještě neplatí) mi přišlo za zahradu v horní dolní opravdu hodně. 



  





Uvnitř byla velká místnost a v ní mnoho stolků s výtvarnými a herními aktivitami. Pěkné, ale ne pro prťata. Malování na kachlíky, velké člobrdo, malování na sádru (samozřejmě za poplatek) a spousta dalšího. Dítě školou povinné si určitě vybere. Ale moc si neumím představit, že se tam nažene celá třída nebo dvě dětí. Místnost (asi bývalá stodola s vysokým stropem) veliká, ale stolečky hrozně blízko u sebe a působilo to nepříjemně.


Slečna nás vybavila letáčkem s úkoly pro děti. Asi 4 různé typy úkolů od hledání hub, přes fotky až po planety. Musím ale říct, že díky těm úkolů to bylo celkem zajímavé. Milovníci dinosaurů či vesmíru si určitě přijdou na své. Ale je to to úplně jinou věkovou kategorii než je ta naše.









Venku trochu větší zahrada. Písek se zkamenělinama, kousek hřišťátka, pár aktivit a spousta různých domečků s podivnými skřítky a houbami.




No hodně mne to zklamalo. Skřítci jak bych tak řekla neumělecky ztvárnění (prostě byli hnusní a bylo na nich vidět, že jsou "co dům dal"), úkoly trošku chaotické, sama obsluha potom u vchodu připustila, že tam jsou chyby (rozuměj víc hub na obrázcích v terénu než v pracovním listě a ještě nebyly moc k poznání ani pro mne) a hlavně to bylo celé docela malé. Když píšu větší zahrada,  ano byla větší, ale stejně tak poloviční, co máme na chatě...
Asi to bylo tím, že jsem čekala procházku terénem, řádově 2 km,  sem tam nějakého roztomilého trpaslíčka a u toho nějaký ten úkol... no ona zahrada, co bez úkolů projdete tak za 10 minut, když se budete courat.



Asi koncepce zajímavá, ale celkové ztvárnění značně pokulhává a cena velmi neodpovídá.

Ano, potomek dostal na konci autíčko a letáček za splnění úkolů. Ale za 3 stovky?


Ale abych nebyla kritická. Mají úžasné žáby. Pěkné panely na focení. Několik. Prostě tam strčíte obličej a vyfotíte se a je z vás skřítek... Některé aktivity se taky moc povedly. Některé byly velmi opelichané...

Ale zcela nevhodné pro děti tak do 6 let. Jakmile dítě neumí číst, nic pro něj. Ideální věk bych řekla 6-12 let.  Náš 4-leťák udělal pár úkolů a moc ho to nebavilo. Dvojčata bavila pouze houpačka a pískoviště. Že mají něco vykopat, bylo zcela bezpředmětné. A na kočárek zapomeňte, projedete tak třetinu a jinam se nedostanete.

Takže možná někdy jindy, až děti trochu povyrostou.... 

















a ještě poznámka pro majitele, pokud tohle budete číst. Zkuste najít výtvarníka, který tomu dá koncepci.
A udělejte něco s těma cetkama na prodej, které tam máte. Kdyby mi takhle ušité či slepené zvíře (sovu, žábu, kytku či co to bylo) přineslo dítko ze školní družiny, zajásám, ale prodávat tohle zvěrstvo jako suvenýr, to jsem si nebyla jistá, že to vůbec myslíte vážně...

1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.