17. června 2014

Cestujeme s dětmi - Westernové městečko Boskovice

A samozřejmě i malá recenze na Boskovice.

Prostě se ocitnete v jiném světě a musím říct, že tenhle svět mi přijde daleko sympatičtější než ten náš...


Westernové městečko má několik částí, ale vyřádí se tu každý od prcků až po dospěláky. Sezona je od června do začátku září. Určitě vyražte až bude nějaká akce - různé závody, soutěže, večer hudba v Sallonu. A počítejte s tím, že tam může být opravdu horko. Vše je na písku, sice jsou místa ve stínu, ale klobouk s sebou.

Pro děti ideální. S kočárkem nikde problém není a to ani s tím pro dvojčata. Projedete všude. I děti se zabaví. Menší na velkém pískovišti, ale i na různých atrakcích jako je půjčovna koz, rýžování zlata či kopání pokladu. Nezklame ani střílení z luku či jízda na koni. Jen rodičové počítejte s tím, že to bude trošku průvan v peněžence. Ceny sice nejsou nijak vysoké, ale korunka ke korunce...
A určitě vezměte dětem oblečení, ve kterém se můžou trošku umazat, u kopání pokladu to ani jinak nejde....


V centrální části najdete úžasné stylové budovy, spoustu obchůdků, občerstvení, ale i půjčovnu kostýmů.
Hlavním centrem je velký Saloon, kde je i úžasná restaurace. Kousek od Saloonu je i velká jezdecká aréna pro představení. Doporučuju. Za městečkem indiánská vesnice s tee-pee a pastviny pro koně. 

Je znát, že to majitelé dělají srdíčkem a opravdu tím žijí. Všechno má hlavu a patu a lidé jsou moc milí. 

Opravdu jsem se tam vyřádili a to jsme tam bydleli od pátku do neděle.

A teď trochu praktičtějších informací:

Jídlo: 
Vyberete si od párku v rohlíku až po stejk. Je tu rychlé občerstvení, gril, venkovní jídelna i restaurace v sallonu. Jídla jsou cenově dostupná a velmi dobrá. Pokud budete přespávat, doporučuju snídaně, byla fakt úžasná. Hlavně mátový čaj z čerstvé máty a domácí paštika. Je znát, že vaří z čerstvých surovin.

Hygiena a sociální zařízení. 
Opět jsem mile překvapená. Vše čisté, nově udělané. Překvapí umyvadla venku, ale je to praktické. Záchody v přední části mne zas trochu šokovaly pouze závěsy místo dveří, ale opravdu máte na výběr, kam si zajít. Přebalovací pulty zatím chybí, ale už se na tom pracuje.


Ubytování.
Můžete si vybrat od přespání ve vlastním stanu, přes spaní v podsadovém stanu (s matracema, hurá...) až po útulné apartmány. Ty jsme vzhledem k naší početné rodince a prckům využili i my. A musím říct, že super. Kvalitní nábytek, příjemné povlečení, matrace i ručníky. Apartmánek měl předsíň, kuchyňku se stolem, dva pokoje a koupelnu. Vše čisté (teda až na pár much pod postelí, které jsem objevila při lovení dudlíku....).
Jen pozor u dětské postýlky. Je sice úžasná, stylová, ale prostě nízká, tak jsem trošku trochu trnula, jestli mi Myšička nevyleze ven.
Kuchyňka nebyla vybavená, takže se informujte na půjčení varné konvice či dalšího nádobí. Eventuelně si přivezte svoje. My si vezli konvici, ale bohužel tam není ani hrnek, lžička ani talíř, takže vše s sebou. 
Také podlahové topení je super.
Pro úplně malé děti doporučuju s sebou záslepky na zásuvky, jsou všude a dobře dostupné.
A auto zaparkujete hned za apartmánem a nikam daleko to netaháte, ale auto nenarušuje celkový dojem z městečka.



Děti
Ti naši prcci to zvládli skvěle. Lezli si venku, vevnitř, na terásce... jen byli trošku zmazaní, ale s tím se počítá.  Po celém areálu je velké množství písku, tak s tím počítejte. Mají ho pak všude...
Vyřádili se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.