24. srpna 2013

Hotel Bára Benecko

Recenze od Alpynky

pokud byste také měli zkušenosti s nějakým další ubytováním/aktivitou pro děti, ráda uvítám další recenze.

http://www.hotelbara.cz/ Hotel zaměřený přímo na děti.









Vybavení hotelu:

Spodek hotelu si mi moc líbil, hlavně herna byla fakt super – kuchyňka pro děti, dvě klouzačky, odrážedla tam byla, dětský kočárek, stoleček se židlema, v rohu dokonce lezecká stěna s lanem pro starší dítka a dole žíněnka a na té mohli děti ležet.  Hračky byly čisté, celkově ta hrací místnost byla OK, navíc se z ní dalo jít přímo na terasu, kde byla i houpací lavice a byl odtud krásný výhled na celé to hřiště, takže se tam dalo jíst, dát si kafe a dohlížet přitom na dítko. Záchody dobrý, dokonce na těch u jídelny měli i redukci na záchod pro děti, přebalovací prostor a nočník.
Další hřiště bylo venku.


Jídlo a jídelna


V jídelně bylo asi osm jídelních židliček pro děcka.
Jídlo podle mě teda super. Měli jsme polopenzi – ráno byly švédské stoly, pro děti tam byl bílý jogurt, müsli, kuličky do mlíka, teplý i studený mlíko, vždycky něco sladkýho – nějaká buchta, ovoce, sýry, paštiky, salámy, šunky… večer byla večeře o třech chodech – polévka, hlavní chod, zákusek nebo ovoce. Tak třeba v den příjezdu jsme měli kuřecí polévku, bramboráčky s kuřecí směsí a potom meloun. Jinak se vždy dala ta večeře den předem vybrat ze dvou možností. Za tu dobu jsme měli: těstovinový salát s lososem, játra s opečenými brambory, palačinka plněná špenátem s kuřecí směsí a sýrem, kuřecí roláda s bramborem, pak nějaká omáčka s knedlíkama, plátek s rýží… no jídlo fakt dobrý. Jako zákusky byly rolády, bublanina, poslední den jsme měli borůvky se šlehačkou a mandlema 


Pokoje

Pokoje já teda hodnotím jako slabší. Četli jsme na to už jednu negativní recenzi na internetu a bohužel nelhala. Někdo si tam stěžoval, že jsou pokoje počmáraný od dětí nebo něco takovýho. Tak zrovna v tom našem teda bylo vidět, že určité části byly čerstvě zatřené , ze stropu se jim loupala barva, a padala na přistýlku, s tím teda nic nedělali. Koupelna pidi, přemýšleli jsme, zda vzít vaničku, no ani by se nám tam nevešla. Syn je zvyklý se koupat, sprchy se bojí, takže první den to byl děsnej boj, ale nakonec to zvládnul a dobrý. Postýlku jsme si vezli svojí – cestovní. 
Pokoje by mohly být i víc uklízený. Na věci je tam jedna veliká skříň a konec. Měli jsme co dělat, abychom se tam s věcmi vešli.
Ale chodili jsme se tam jenom vyspat, takže dobrý.



Kočárky

Kočárky se nechávají dole u recepce, to byla hotová kočárkárna 


Výlety po okolí

jeli jsme s kočárem na Žalý na rozhlednu, s kočárkem úplně v pohodě – máme nafukovací kola, chce to teda trochu kondičku, hlavně pro toho, kdo tlačí ten kočár 
Pak jsme byli na Černé hoře – nahoru lanovkou a dolů přes Modrokamenné boudy pěšky. Pro kočár úplně v pohodě, krásná prochajda, skvělé výhledy na Sněžku a po cestě super papkání.
Pak jsme byli v Zoo ve Dvoře Králové a pak jsme navštívili Poniklou, kde dělají tradiční české ozdoby a Detou, kde vyrábějí dřevěné hračky.

2 komentáře:

  1. Na Benecko jezdíme každoročně, máme to tam moc rádi. Jezdíme do penzionu k Holubcovým - http://www.pensionholubec.cz/ Není to vyloženě zaměřené na děti, ale několik rodin s malými dětmi se tam pohodlně vejde a bude jim pohodlně. Na hromadnou dovolenou typu "školka" asi ne, ale na takovou tu běžnou rodinnou za mě perfektní. Rozhodně doporučuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty ještě v porodce zvládáš číst blogy???? Děkuju za tip.

      Vymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.