25. května 2013

Nonity s autíčky

Kalhoty Nonita jsou moc vděčné. Jsou rostoucí a střih je opravdu vymakaný. Jako všechny od Farbenmix.
Takže tady jedna kombinace autíček a hvězdiček.




12 komentářů:

  1. Ta oranžová krásně rozjasnila autíčka. Dost vymazlen:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to hrozně složitě na šití - ale zase bych zpracovala zbytky látek, co tu mám a ušité to vypadá fakt se veeelkou rezervou pro rostoucí nožičky (a to potřebujem - nebudu šít každý dva měsíce nový gatě).
    Máte ještě nejaké tipy na to, co objednat z Farbenmixu? Objednávat jeden střih se mi nevyplatí (versankosten + poplatky za převod peněz), když už objednávat, tak eště něco.
    Díky Katka F

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kromě kalhot nonita mám ráda střih Danai na mikinu s kapucou http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/03/piratska-mikina-podruhe.html , na mikinu nebo bundu pak také střih philippa a nebo bandito (ta je bez kapuce) http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/12/vlackova-softka.html. Střihy od Farbenmix jsou dobře zpracované, na holčičky jsou vděčné různé sukýnky, kuk na blog Fram, ta šije podle FM hodně http://fram-made.blogspot.cz/2012/01/berusky.html a nebo tunika Amelie http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/09/motylci-pro-jaju-kaju.html
      a z farbenmix mám také ráda různé mašličky a nášivky...

      Tak 2x do roka děláme hromadnou objednávku a při nákupu nad x peněz je poštovné zdarma. Pokud chcete oslovit další kandidátky a zorganizovat to, klidně na to dám reklamu na blog a dá se ušetřit. Většinou tam organizátor dá nějaký manipulační poplatek za tu práci okolo (řádově 20,-/os) aby to nedělal úplně zadarmo a pak rozešle balíčky po čr a nebo předá osobně.

      Vymazat
  3. děkuju za tipy! Organizování hromadných objednávek mě už přešlo (ty zkušnosti) a taky termín porodu se blíží, takže budu spíš investovat čas do sezení u stroje, abych našila "do foroty" pro staršího, než mě mladší bude intenzivně potřebovat. obávám se, že pak stroj neuvidím hezky dlouho. A to mě nečekají dvojčata, ale jen jedno.

    OdpovědětVymazat
  4. Mohla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s Banditem? Kamarádka šila 164cm velkou bundičku a povídala, že jí musela rozpárat a celou přešít, rukávy byly moc úzké a nesedělo to ani v ramenou. Chtěla bych ušít, 110cm bundičku pro dceru. Ale je to kus ženské.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bandito je velice úzký střih a taky hodně krátký, ta mikina je v podstatě do pasu. Takže jsem brala min. o číslo větší na mikinu a prodlužovala jsem o dost do dýlky. Vždycky přeměřuju vykreslený střih se stávajícím oblečením. Bundu jsem myslím šila Žížalákovi, který měl vel. 98 podle vel. 122 Takže přeměřit!!!!! prodloužit. Ale střih jinak skvěle sedí.

      Vymazat
    2. ups, tak to děkuji. Maruška to zvětšila jen o číslo. Já budu muset použít vel. nejméně 122, protože Lenča má taky 98cm (v dubnu jí budou tři). Ale ještě k tomu má 16kg a ne v pupíčku.
      Děkuji za rychlou odpověď, co mrňata?

      Vymazat
    3. fakt to přeměř...
      mrňata už lezou, připadám si, jak když se Shrekovi narodili tři malí zlobříci:-) Mám úžasné děti, jen jsou všude a neustále prchají

      Vymazat
    4. tak to je síla, vůbec Ti nezávidím. Mne stačí, když Lenča začne vychovávat pětiměsíčního brášku:-D
      To přeměření bude nutné, asi použiji vel. stotřicet na softšelku. Střih Zorian by byl na tuhle bundičku moc rozevlátý.... Jen najít čas, nechápu, kde ho bereš. Když už mi jednou za uherský týden babi Lenču hlídá, tak Honzík chce papat, bolí ho bříško, případně musím debordelizovat byt:-(

      Vymazat
  5. Budnička ušita, musím říci, že přes ruce byla moc úzká (a to jsem šila tu velikost stotřicet). Musela jsem tam dát klín, přes hrudníček je taky dost úzká.
    Takže doporučení, šít o moc, moc větší velikost a šít z elastické látky. Lenču asi nedonutím změnit figuru:-D

    OdpovědětVymazat
  6. no tak to mě mrzí. Přeměřovat, přeměřovat... nic jiného nepomáhá.

    OdpovědětVymazat
  7. Nemusí, nakonec to dopadlo dobře.:-D

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.