8. dubna 2013

Pytlíky na cokoliv - fotonávod pro začátečníky



Tyhle pytlíčky ze síťoviny jsou velmi praktické na spoustu věcí. Především na hračky na písek, hračky do vany a osvědčily se mi i na cestování na drobnosti jako jsou ponožky, čepičky či další spoustu drobných věcí v tašce. I hračky. Díky síťovině je dovnitř vidět a vše je přehledné.








Budete potřebovat:
síťovinu (prodává např. Bendimex, Stoklasa, Flex-tex) ale vystačíte si i se starou záclonou. Kvalita je různá, je dobré si to osahat.
popruh (Stoklasa, ty obrázkové mám z Kutila na Újezdě)
tkanička (bavlněná z galanterky)
Patentky  - já mám plastové ze šijemdětem
volitelně ještě průchodka a nebo brzdičky

1. Ustřihneme pruh síťoviny - osvědčil se mi rozměr cca 100x50 na větší pytel a 75x35 na menší. Sešijeme po bocích. je praktické, aby na dně žádný šev nebyl.


2. horní část obšijeme na overlocku. U menších rozměrů je lepší napřed začistit nahoře a pak teprve sešít boky. Pokud nemáte overlock, stačí hustý cikcak.
3. v horní části vypálíme zapalovačem dirku. Je to lepší než střihnout, takhle se zataví a zatáhne a dál se nepáře. Samozřejmě můžete použít i průchodku 

4. naměříme provázek, prostrčíme dirkou
5. Zašijeme horní lem tak, aby provázek zůstal v tunýlku a koneček vyčuhoval dirkou
6. Našijeme popruh. Osvědčila se mi délka 35 cm, u velkých pytlů dávám dva - každý na jednu stranu. Konce zatavte zapalovačem, jinak se bude párat. Ucho je šikovné na nošení i na připnutí na kočár.

7. Přidejte patentky na ouško. U silnějších popruhů je potřeba použít ty s dlouhým bodcem. A u pytlů se dvěma uchy je dobré dát patentky tak, aby šla ucha spojit do jednoho dlouhého.
8. Na konce provázku můžete umístit brzdičky a koncovky, ale nutné to není.
a hurá na písek

3 komentáře:

  1. můžu se zeptat, jestli na ty plastové patentky je nutné koupit i ty kleště?
    Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Více o patentkách a kleštičkách v samostatném článku. http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/02/patentky-tisickrat-jinak.html
      na patentky jsou kleštičky potřeba, ale dají se i půjčit. Cenově vychází kleštičky řádově 300-500,- podle toho, kde kupujete. Odkazy opět v článku.

      Vymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.